Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR a dat lovitura în Parlament, înainte de alegerile locale: Căsătoriile se vor putea oficia în limba maternă a minorităților naționale

senat

Senatorii au adoptat luni, în ultima ședință de plen înaintea alegerilor locale de duminică, un proiect de lege inițiat de Guvern în care UDMR a strecurat un articol potrivit căruia persoanele care aparțin minorităților naționale pot solicita celebrarea căsătoriei în limba lor maternă. Proiectul mai trebuie votat și de deputați, înainte să meargă la promulgare.

Persoanele care apartin minoritatilor nationale pot solicita celebrarea casatoriei in limba lor materna, cu conditia ca ofiterul de stare civila sau cel care oficiaza casatoria sa cunoasca aceasta limba”, este prevederea care nu exista în proiectul Guvernului și care a fost introdusă în Comisia pentru Administrație Publică din Senat, la solicitarea senatorului UDMR Cseke Attila.

De asemenea, la solicitarea aceluiași senator UDMR, în lege a fost introdusă o prevedere potrivit căreia la cererea unei persoane aparținând unei minorități naționale, se vor elibera certificate de nastere, casatorie sau deces, bilingve, pentru care formularul tipizat, alaturi de limba romana, este intocmit si in limba minoritatii nationale respective.

Noutățile au fost introduse într-un proiect inițiat de Guvern pentru modificarea legislației cu privire la actele de stare civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.