Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Adevărul despre cetățenia franceză a lui Dacian Cioloş

dacian ciolos guvern

Adevărul despre Dacian Cioloş. Chiar dacă toată lumea ştie că ar avea cetăţenie franceză, unele surse spun că acesta nu ar fi cerut și nici nu are cetățenie franceză.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a pierdut a doua casă. Decizia e DEFINITIVĂ

Aceste dezvăluiri vin să contrazică un discurs din luna martie a acestui an al ambasadorului Franței. ”Dacian Cioloș, specialist în dezvoltarea agricolă, specializat în Franța, cu dublă cetățenie, română și franceză, el a simbolizat în mod exemplar această colaborare reciproc avantajoasă pentru țările noastre, în numele intereselor și mizelor europene pe care le împărtășim”, se arată în discursul rostit pentru ceremonia de decorare a lui Călin Popescu Tăriceanu Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, spune Realitatea TV.

Citeşte şi: Alina Bica îl vrea pe Băsescu în faţa instanţei / UPDATE

Totuşi, Dacian Cioloş a avut un destin franţuzesc. Prevestind, parcă, legăturile fiului său cu Franța, de mai târziu, mama lui Dacian Cioloș a fost cea care a decis ca cel de-al doilea prenume al premierului desemnat să fie unul franțuzesc.

În timpul sarcinii, mama lui Dacian Cioloș a fost atât de impresionată de cartea pe care o citea, ”Roșu și Negru”, de Stendhal, încât a decis ca pe fiul său să-l numească și Julien, după numele personajului principal al romanului, Julien Sorel.

Legăturile lui Dacian Cioloș cu Franța nu s-au oprit, însă, aici. Prim-ministrul desemnat a urmat l'Ecole nationale superieure agronomique Montpellier, Franța, unde a cunoscut-o pe soția sa, Valerie Villemin, care este, de asemenea, franțuzoaică.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.