Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE / Blocaj în coaliție: PSD și PNL nu se înțeleg pe împărțirea funcțiilor de la AMEPIP, Curtea de Conturi. Scandal și în filiale

Radu Pop
stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Liderii coaliției au discutat în contradictoriu, luni seară, pe împărțirea unor funcții la centru și în teritoriu, au relatat surse de la guvernare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

E blocaj între PSD și PNL pe conducerea de la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

PSD vrea funcția de președinte și un post de vicepreședinte. PNL a spus că acceptă să ia un post de vicepreședinte și unul de secretar general, dar a cerut și o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi, unde se vor vacanta în curând funcții. Însă PSD nu a fost de acord să fie inclusă Curtea de Conturi în ecuație.

AMEPIP va funcționa în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului. Instituția nou înființată are rolul de a elabora și de a propune Guvernului proiectul de lege privind politica de proprietate a statului, de a coordona și monitoriza implementarea acțiunilor și politicilor de guvernanță corporativă la nivelul autorităților publice tutelare, respectiv de a aplica sancțiuni pentru abaterile identificate.

Orgolii în teritoriu

La ASF ar urma să ajungă președinte fostul ministru Liviu Voinea, din partea PSD. Aici este neclar însă dacă se va elibera și postul de vicepreședinte BNR deținut de Voinea până să fie numit reprezentant al României la FMI.

O altă discuție tensionată a avut loc din cauza numirilor în funcțiile din teritoriu. PSD și PNL și-au reproșat reciproc faptul că nu renunță la propriii oameni pentru a le face loc partenerilor de guvernare. Printre județele cu cele mai multe promisiuni neonorate în acest sens se numără Galați, Giurgiu, Brăila.

Analiză la Eximbank și CEC

Liderii coaliției au mai discutat despre o eventuală schimbare a conducerilor Eximbank și CEC, al căror mandat este până în toamna lui 2024, și au existat solicitări de analiză a prestației lor.

Se reia astfel în coaliție o discuție despre cele două bănci care ar fi avut loc și în primăvara acestui an, dar nu a fost dusă la capăt

Tunurile pe Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost admonstat de colegii din PNL, în ședința coaliției, pentru că ar fi făcut numiri la Fondul de Garantare fără să informeze partidul, criticile fiind formulate de față cu premierul Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.