Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cătălin Predoiu, omul cheie din dosarul lui Sorin Oprescu/UPDATE

catalin_predoiu_rfi_logic_bun_simt_premierul_victor_ponta_demisia

O mică surpriză lovește în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Surse judiciare susțin că Bogdan Popa, principalul denunțător din dosarul lui Oprescu, ar fi recunoscut în fața instanței că înainte de a-l înfunda pe Sorin Oprescu s-a consultat cu Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției și avocat de profesie.

UPDATE: Cătălin Predoiu dezminte informațiile apărute în presă: "Dezmint categoric. Nu discut şi nu am discutat niciodată despre dosarele unor terţe persoane. Îmi respect şi calitatea de avocat şi pe cea de fost ministru", a declarat Predoiu.

Citește și: Dan Voiculescu e TERMINAT: judecătoarea Camelia Bogdan i-a făcut plângere la DNA

Potrivit acelorași surse, în faţa instanţei, Bogdan Popa a recunoscut mai multe întâlniri pe care le-ar fi avut cu Cătălin Predoiu, candidatul PNL la fotoliul de primar general al Capitalei, în perioada 23 august (ziua în care Bogdan Popa a fost săltat de procurorii DNA pentru luare de mită) – 06 septembrie (data reținerii lui Sorin Oprescu).

Una dintre aceste lungi întâlniri a avut loc la doar o zi după ce Bogdan Popa a fost ridicat de procurorii anticorupţie sub acuzaţia că a luat 60.000 de euro mită de la patronul unei firme interesată să contracteze lucrări cu Primăria Capitalei. „Bogdan Popa a arătat că îl cunoaște personal pe Cătălin Predoiu și că a discutat cu acesta nu mai puţin de 5 ore la sediul Fundaţiei Omenia (unde Predoiu este membru onorific), pe 24 august 2015. A refuzat, însă, să-și amintească ceva din conținutul discuției respective”, au adăugat același surse, informează Sursazilei

Din 25 august, șeful Administrației Cimitirelor a început seria de denunţuri la adresa lui Sorin Oprescu, denunțuri care au culminat cu retinerea şi arestarea preventivă a fostului primar general, pe 5, respectiv, 6 septembrie 2015.

Bogdan Popa, fost membru PNL potrivit propriilor afirmații, a fost angajat al Primăriei Capitalei din 2009 – la scurt timp dupa ce tatăl sau s-a pensionat din funcția de șef ALPAB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.