Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Ce s-a întâmplat cu auto-denunțul lui Sebastian Ghiță de la Parchetul General

inquamphotos.com / Octav Ganea
sebastian ghita iccj

Procurorii Parchetului General au clasat autodenunţul depus de fostul deputat Sebastian Ghiţă, în care acesta susţinea că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit unor surse judiciare, motivul pentru care procurorii au închis cauza este că fapta nu există, deoarece nu sunt probe.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Anterior, surse din Parchet au declarat că Sebastian Ghiţă a depus ca probe doar articole de pe Internet şi "tăieturi din ziare".

Pe 27 septembrie, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ, în care arăta că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că şefa DNA nu a plagiat în teza de doctorat.

Citește și: Aceștia sunt porcii răsfățati pentru a satisface nevoile japonezilor de carne superioară

"Am venit să aduc un autodenunţ care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiţă, şi mai mulţi înalţi demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Eu am date, elemente şi informaţii şi vreau să le aduc la cunoştinţă Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea şi puterea să verifice aşa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toţi credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruţa Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm", declara atunci Ghiţă.

Citește și: STUDIU Anumite virusuri sunt mai ‘blânde’ cu femeile decât cu bărbații

În august 2012, Consiliul Naţional de Etică a decis că Laura Codruţa Kovesi, atunci procuror general al României, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luată în urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Ulterior, conform agerpres.ro, pe 8 decembrie 2016, Consiliul general al CNATDCU a decis din nou că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat, însă a constatat că teza prezintă "reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform uzajului academic".

Citește și: Motivul pentru care femeile ÎNȘALĂ: Cum arată partenerul care e înșelat

Grupul de Investigaţii Politice şi Miliţia Spirituală au acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că lucrarea sa de doctorat, susţinută în decembrie 2011 la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii de Vest din Timişoara, cu titlul ''Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal'', este un plagiat, susţinând că reproduce cuvânt cu cuvânt, fără să citeze, lucrări ale altor autori din domeniu şi fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.