Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Ce se ascunde în spatele protestelor din Sănătate: Guvernul crește salariile, dar miza este alta

protest sanatate

Guvernul a ajuns la un acord cu sindicaliștii de la SANITAS și a adoptat OUG vizează majorarea salariilor de bază în Sănătate, începând cu luna martie 2024. Totuși, cei de la Guvern s-au trezit din nou cu sindicaliștii în stradă.

Conform surselor noastre, lupta nu ar fi împotriva Guvernului ci, mai degrabă, este o luptă internă între sindicaliști. Cei de la SANITAS, cel mai mare sindicat al celor din Sănătate, au bătut palma cu Guvernul pentru creșterile de salarii.

Oficial, Solidaritatea Sanitară, al doilea sindicat ca mărime din Sănătate, a ținut să scoată oamenii în stradă pentru că ar dori  creștere mai consistentă de salarii. Neoficial, totul este o bătălie între sindicaliști.

Conform surselor noastre, cei de la Solidaritatea Sanitară nu sunt foarte mulțumiți de faptul că SANITAS a rezolvat negocierile cu cei de la Guvern și ar vrea să-și asume într-un fel paternitatea unor creșteri mai importante decât cele negociate inițial.

Practic, este o bătălie pentru a câștiga membrii de sindicat într-o tabără sau alta, în funcție de cine va reuși să obțină mai mult la negocieri.

Cum motivează oficial ieșirea la proteste

Acțiunea de protest inițiată de Federația Solidaritatea Sanitară a început în cursul acestei zile. De la sediul Guvernului, participanții vor porni în marș spre ministerele Sănătății și Muncii, apoi către Palatul Parlamentului. Revendicările sindicaliștilor se referă în principal la salarizare.

Oamenii sunt nemulțumiți și după ce Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, creșterea salariilor din Sănătate cu 20% în două tranșe egale, luna aceasta și în iunie. Reprezentanții sindicali consideră că această majorare este insuficientă și afirmă că sumele în plus nu acoperă evoluția inflației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.