Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cine este europarlamentarul FAVORIT în PSD pentru funcția de comisar european

informatia.net
semnul intrebarii

Europarlamentarul Dan Nica este favorit în PSD pentru a deveni comisar european, au declarat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX. Pe de altă parte, partidul nu va propune un comisar european interimar, în locul Corinei Crețu, care a fost aleasă europarlamentar.

A doua pe listă luată în considerare de PSD, însă nu printre favoriți, pentru funcția de comisar european ar fi Rovana Plumb, cea care a deschis lista partidului la alegerile europarlamentare, au adăugat sursele citate.

Dan Nica a fost liderul eurodeputaților PSD în legislatura anterioară a Parlamentului European și a obținut un mandat de eurodeputat, candidând pe locul al cincelea pe lista formațiunii.

În ceea ce o privește pe Corina Crețu și interimatul în funcția de comisar european, Cristian Preda a anunțat, într-o postare pe Facebook, că președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker ar fi solicitat ca în locul acesteia să nu fie numită nicio persoană din partea României.

ANRE vine cu VEȘTI BUNE - Gazele naturale se IEFTINESC pentru populaţie, de la 1 iulie

„Corina Crețu a fost aleasă în PE, așa că - începând din 2 iulie - ea va abandona postul de comisar european. Jean-Claude Juncker a cerut ca în locul ei să nu fie numit un alt român pentru ultimele luni de activitate a Comisiei, deși în trecut așa s-a procedat. Președintele Comisiei Europene se teme ca Dăncilă să nu trimită vreun Șerban Nicolae sau vreun Liviu Pleșoianu...”, a scris Cristian Preda, luni, pe Facebook.

Alte state membre ale UE vor avea posibilitatea să aibă comisari europeni interimari.

Crețu a devenit comisar european, din partea PSD, însă ulterior aceasta a candidat pe locul al doilea pe lista Pro România, obținând astfel un mandat de eurodeputat.

Potrivt unui calendar afișat pe site-ul Parlamentului European pe 20 mai, sesiunea plenară inaugurală a Parlamentului European nou ales va avea loc pe 2 iulie. Prima oportunitat a PE să aleagă președintele Comisiei Europene va fi în a doua sesiune plenară, tot în luna iulie.

Audierile în comisiile Parlamentului European ale persoanelor propuse pentru funcțiile de comisari europeni vor avea loc în septembrie și octombrie. În a doua sesiune sesiune plenară din octombrie a PE va fi aleasă noua Comisie Europeană, iar noul președinte al CE va susținut un discurs inaugural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.