Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Ciolacu joacă tare în coaliție: s-au trasat linii roșii de ambele părți. Comasarea, pe muchie de cuțit

ciolacu Guvern

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni, miercuri, pentru a face o ultimă încercare de comasare a alegerilor. Între timp, la partide au avut loc mai multe întâlniri, iar PSD și PNL intră la negocieri cu poziții clare.

Conform surselor noastre, în ședința PSD, Marcel Ciolacu le-ar fi spus colegilor că la întâlnirea de miercuri se va negocia comasarea și întreg calendarul electoral.

”Mâine, dacă ne înțelegem în coaliție, ne vedem la Parlament. Mâine se negociază tot calendarul, dar asta nu înseamnă că va fi o a doua comasare. Totul se negociază politic după europarlamentare”, le-ar fi spus colegilor din PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a explicat că ”totul este 50%-50%”, dar scenariul cel mai probabil este cel al listelor comune la europarlamentare și candidați separați la locale.

Există posibilitatea ca, punctual, PSD și PNL să meargă cu candidați comuni în anumite localități, dar astea vor fi cazuri izolate.

De asemenea, în ceea ce privește candidatul la prezidențiale, a pierdut din putere scenariul candidatului comun și ambele partide preferă să meargă pe cont propriu.

S-au trasat linii roșii și obiective

În cazul în care se va merge pe liste comune, obiectivul coaliției PSD-PNL ar fi să obțină 17 mandate de eurodeputați, chiar 20 după redistribuire.

Totuși, cei de la PSD nu sunt de acord cu paritate de unu la unu pe locurile eligibile, de aceea se va negocia un procentaj mai mare pentru social-democrați.

Cei de la PNL nu se opun scenariului listelor comune, dar i-au transmis lui Marcel Ciolacu că au în plan să pună pe listă și actuali miniștri ai PNL. Premierul, cel mai probabil, îi va remania pe cei care vor candida, din cauză că nu se pot concentra și pe campanie, dar și pe activitatea ministerială.

Tot în cadrul discuțiilor restrânse s-au trasat și linii roșii în relația cu PSD. Cei de la PSD și cei de la PNL se acuză reciproc de aruncarea unor ”fumigene” în presă și ar dori să se comunice mai coerent din partea coaliției.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.