Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Coaliția s-a împotmolit în 'reforme'. USR PLUS forțează mâna PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
florin cîțu coaliție

Negocierile din coaliție s-au împotmolit din nou, marți, la Parlament.

Liberalii și cei din USR PLUS și-au exprimat în ședință dorința fermă de a continua guvernarea împreună și de aici au pornit discuțiile pentru a găsi o cale de mijloc între pretențiile celor două partide.

Surse din coaliție au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că procedura de remaniere a miniștrilor, de la care a pornit scandalul între PNL și USR PLUS, s-ar fi clarificat și subiectul a fost depășit.

„Se va completa acordul de coalitie in asa fel incat sa nu limiteze prerogativele constitutionale ale premierului in legatura cu demiterea unui ministru, insa inainte de remaniere o sa aiba loc o consultare politica intre partidele care alcatuiesc coalitia”, spun sursele citate.

A apărut în schimb o nouă problemă. Pentru a rămâne la guvernare cu Florin Cîțu premier, cei din USR PLUS solicită ca liberalii să-și asume susținerea unor „reforme” care nu sunt prevăzute în programul de guvernare, spun sursele citate. Aici nu s-a ajuns la un acord și s-a luat o pauză în negocieri pentru ca fiecare partid să mai organizeze o rundă suplimentară de consultări interne înainte de reluarea discuțiilor din coaliție.

Un alt subiect pe care USR PLUS insistă puternic, mai spun sursele citate, este alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.