Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Școlile din România se închid pentru o săptămână

Ultima Ora breaking news

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis, în urmă cu puțin timp, conform unor informații primite de STIRIPESURSE.RO, ca toate școlile din România să se închidă începând de miercuri, 11 martie, pentru o săptămână. Însă, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, suspendarea cursurilor va fi preungită sau nu.

Grupul de suport tehnico-ştiintific condus de Raed Arafat propunea, inițial, înainte de ședința CNSSU, ca toate cursurile să fie suspendate până pe data de 21 aprilie. Măsura propusă viza grădiniţele, învăţământul primar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va cere închiderea școlilor și a grădinițelor din București. „Aici nu ne mai salvăm doar individual”, spune Firea, care crede că menținerea școlilor deschise poate duce la răspândirea virusului.

Primarul general a adăugat că va solicita Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să hotărască închiderea școlilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

Citește și: Monica Anisie a transmis! Se iau măsuri de urgență pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

De asemenea, Ludovic Orban a precizat, despre eventuala închidere a școlilor, că măsură este în analiză, dar nu poate fi luată ușor, pentru că ar perturba procesul educațional.

„Măsura lipsește elevii de posibilitatea de a primi toate informațiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la școală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a spus Orban.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

Consiliul Elevilor a cerut Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.