Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Comisia Europeană supără Franța și Germania: Va BLOCA cea mai importantă fuziune din domeniul ferivoar

senat.ro
juncker-iordache-tariceanu

Comisia Europeană va anunţa miercuri că a decis să blocheze proiectul de fuziune între activităţile feroviare ale grupului Alstom şi cele ale grupului german Siemens, a declarat marţi pentru DPA o sursă din apropierea acestui dosar.

Fuziunea dintre Alstom şi Siemens ar da naştere unui gigant european în domeniul transportului feroviar, prezent în 60 de ţări şi cu o cifră de afaceri anuală de 15,6 miliarde euro. Această fuziune ar permite celor două companii să concureze cu chinezii de la CRRC şi cu grupul canadian Bombardier, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mircea Badea reacționează! Ce are de spus după ce a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare

Chiar dacă guvernele din Franţa şi Germania sunt în favoarea acestei tranzacţii, care ar crea un campion european, Comisia Europeană este îngrijorată că noua entitate rezultată în urma fuziunii dintre Siemens şi Alstom ar putea afecta concurenţa în Europa, în condiţiile în care Alstom şi Siemens sunt doi giganţi din sectorul transportului feroviar european.

"Vrem să avem companii europene puternice care să poată concura pe plan mondial. Dar nu vom face jocuri politice şi nici nu vom da dovadă de favoritism când vine vorba de a asigura un mediu concurenţial egal", a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Citește și: Scandal uriaș la Exatlon! Dezvăluiri șocante: Câți bani câștigă Faimoșii

În replică, directorul general de la Alstom, Henri Poupart-Lafarge, a criticat "prejudecăţile ideologice ale Bruxelles-ului", apreciind că, probabil, Executivul comunitar va interzice fuziunea fuziunea Siemens-Alstom. "Atunci când vorbim de crearea unui campion european, anumiţi responsabili ai Comisiei Europene înţeleg că este vorba de un monopol", a spus Henri Poupart-Lafarge. Acesta a adăgat însă că în situaţia în care proiectul de fuziune va fi blocat de UE, Alstom nu va face recurs şi nici nu va veni cu un nou proiect revizuit, astfel că Alstom şi Siemens "vor merge fiecare pe drumul lor".

Citește și: Radu Mazăre riscă o condamnare RECORD! Ce se abate asupra fostului edil al Constanței .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.