Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Consiliul Legislativ îi face zile fripte Guvernului Orban

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat că luni şi marţi vor fi transmise la Monitorul Oficial pentru a fi publicate toate ordonanţele de urgenţă adoptate în ultima şedinţă de Guvern. Surse politice au declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca in continuare 21 de ordonante de urgenta nu au obtinut avizul Consiliului Legislativ.

„Din punctul nostru de vedere, ordonanţele de urgenţă îndeplinesc condiţiile pentru a fi valide şi pentru a intra în vigoare", a zis Orban. El a susţinut că nu se teme de o sesizare la CCR din partea Avocatului Poporului pe aceste acte normative. În privinţa ordonanţei referitoare la anticipate, Ludovic Orban a spus că trebuie incluse observaţiile venite de la Ministerul Justiţiei şi că nu mai aşteaptă alte avize.

21 de OUG-uri nu au insa avizul Consiliului Legislativ, spun surse politice. Liberalii acuză Consiliul Legislativ ca este influentat de PSD. Consiliul Legislativ a dat avize pozitive doar pentru 4 OUG-uri.

Avocatul Poporului ia în calcul posibilitatea atacării la CCR a ordonanțelor de urgență și a apreciat că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a 25 de OUG este „nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție” pentru ca Guvernul s-a substituit Parlamentului.

”La cât de mult a încălcat legea în ultimul timp nici nu mă aşteptam să facă altceva. Îi urez succes. O să scriu o scrisoare Avocatului Poporului, atâta pot, sper ca şi alţi lideri politici să facă acest lucru”, a spus, luni, după şedinţa CEx, Marcel Ciolacu, referitor la anunţul lui Ludovic Orban că va trimite la Monitorul Oficial toate cele 25 de OUG adoptate înainte de căderea Guvernului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.