Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Crește valul anti-Ludovic Orban în PNL: revolta ardelenilor se extinde în filiale puternice

sah

Ieșirea publică a lui Rareș Bogdan împotriva liderului PNL, Ludovic Orban, este doar un semnal de atac al taberei din PNL care se poziționează împotriva lui Orban, ne-au precizat surse din PNL.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban: 'Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid'

Liderii ”din umbră” ai revoltei sunt primarii PNL din zona Ardealului, acolo unde partidul are cele mai puternice organizații și locul de unde vin cele mai multe voturi. Pe lângă liderii din Ardeal, conform surselor noastre, revolta se extinde și spre alte județe ale țării, inclusiv spre Oltenia și Banat.

Nemulțumirile celor din PNL sunt generate atât de negocierile privitoare la formarea Guvernului, cea mai mare supărare fiind pierderea ministerelor Dezvoltării și Fondurilor Europene. Primarii PNL din zona Ardealului și-au făcut calcule pe banii europeni care urmau să vină în România și din acest motiv aveau nevoie de controlul Ministerului Dezvoltării pentru a-și finanța o serie de proiecte.

În acest moment, în PNL se joacă un joc de tipul ”țară, țară vrem ostași”. Fiecare tabără încearcă să își adune adepți, dar nu vom avea parte de mișcări bruște, asta pentru că liberalii se tem de pierderea guvernării. Atmosfera se menține una extrem de tensionată, dar taberele se concentrează pe viitorul Congres al PNL. Acolo se va da bătălia decisivă și nu este exclus să avem un Congres ca pe vremuri cu formare de ”cooperative” și un rezultat total imprevizibil.

Deocamdată, președintele Klaus Iohannis nu a dat niciun semnal în interiorul PNL. Se pare că și acesta așteaptă să vadă care tabără se va contura mai puternic și ulterior își va declara susținerea pentru unul dintre candidații la Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.