Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cu cine a negociat Tudorel Toader intrarea în politică: două oferte concrete pe masă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că nu exclude o intrare în politică și arată că în 2016 putea să candideze pentru a intra în Parlament, dar a refuzat.

Citește și: Pe cine scoate PSD din pălărie la prezidențiale. Scenariile din 'cabinetul zero' și candidații de la bursa zvonurilor

„Nu. (nu vrea să fie președinte, n.r.) În 2016, vara spre toamna, eram rector la Cuza, la Iași. Eram asiduu curtat să candidez fie deputat, fie senator. (...) Mi se oferea prima poziție în Iași sau în Vrancea, de unde sunt. Având o relație bună, i-am răspuns că nu sunt pregătit să fiu om politic. A rămas nu”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit surselor noastre, primul partid care l-a curtat pe Tudorel Toader a fost PNL. Președintele liberalilor de la aceea vreme, Alina Gorghiu, a negociat direct cu Tudorel Toader pentru intrarea pe liste, dar acesta a refuzat.

Conform surselor noaste, al doilea partid care l-a curtat de Tudorel Toader este ALDE. Acesta a negociat direct cu copreședintele ALDE de la aceea vreme, Daniel Constantin. Toader a refuzat și intrarea pe listele ALDE.

Ulterior, după ce PSD și ALDE au preluat guvernarea, Tudorel Toader a devenit ministru al Justiției, independent, dar susținut de ALDE.

UPDATE: Într-o variantă anterioară a textului se preciza Tudorel Toader a avut discuţii, în 2016, cu PNL şi ALDE şi pentru funcţia de ministru, lucru negat de acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.