Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum poate fi învestit Florin Cîțu premier (scenariu PSD)

Liderul PSD Marcel Ciolacu le-a promis social-democraților că primarii se vor alege într-un singur tur, că președinții Consiliilor Județene vor fi aleși uninominal și că nu vor fi alegeri parlamentare anticipate.

O parte din parlamentarii PSD au început să ridice însă tot mai multe semne de întrebare, în ultimele zile, legate de planurile liderului interimar Marcel Ciolacu. Nu le este clar unor deputați și senatori PSD daca Ciolacu vrea să ducă PSD spre anticipate sau nu și subiectul a provocat și nemulțumirea unor parlamentari care acuză conducerea partidului că face prea multe „tumbe”.

Marea majoritate a parlamentarilor PSD nu au însă nicio emoție. „Dacă din trei obiective mi-ai livrat deja două, ce motive să am să nu te cred că o să-l livrezi și pe-al treilea? Probabil că unii nu cred nici când faci tot ce-ai promis”, ne-a declarat un deputat PSD.

Curtea Constituțională este așteptată să se pronunțe joi asupra ordonanței de urgență care scurtează termenele de organize a alegerilor parlamentare anticipate. Surse din PSD au declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca în partid circulă următorul scenariu de lucru:

1. Estimările sunt că CCR va spune că nu se poate modifica legislatia electorală cu 6 luni înainte de alegeri

2. În PSD și UDMR marele 'bau-bau' sunt alegerile în două tururi. Principalul argument pentru care social-democrații și maghiarii ar evita să voteze învestirea unui nou guvern este riscul ca un guvern plin al PNL să emită ordonanță de urgență pentru schimbarea legislației electorale. Dacă acest risc este eliminat, sunt șanse mari ca guvernul Florin Cîțu să treacă de votul Parlamentului.

3. Dacă nu trece Cîțu de votul de învestitură, următorul guvern nu va mai avea nicio emoție, chiar dacă o să fie propus tot Ludovic Orban, spun social-democrații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.