Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Dăncilă discută cu Tăriceanu și Ponta despre un nou Guvern?

library.com
negocieri

Premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România, Victor Ponta, ar urma să discute, vineri, despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, potrivit MEDIAFAX.

ALDE și-a arătat nemulțumirea față de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor.

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a salutat, joi, amânarea adoptării rectificării bugetare, menționând că acest proiect riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar. El a transmis că ALDE așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Vosganian a declarat, miercuri, că opțiunea ruperii alianței de guvernare este deschisă.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a mai transmis atunci că una din principalele teme de discuție este cum va funcționa alianța de la guvernare cu PSD, având în vedere că fiecare partid și-a anunțat câte un candidat la președinție. "Au existat sugestii să nu mai candideze la președinție ca în turul doi să avem un contracandidat și nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am amenințat, nu am șantajat că ieșim de la guvernare. Ce vă spun eu acum este prefigurarea unei situații dificile în care am fi doi candidați", a spus deputatul ALDE.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere la 19 și alocarea unui număr "considerabil" de portofolii către o posibilă alianță ALDE-Pro România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.