Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Decizie de ULTIMĂ ORĂ în CEx PSD - Când ajung numele noilor miniștri la Palatul Cotroceni

breaking news

Propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru numirea unor miniștri, în urma remanierii stabilită în ședința CExN al PSD, vor fi transmise Palatul Cotroceni în cursul acestei zile, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit legii, numirea în funcția de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, se face de Președintele României, la propunerea primului-ministru.

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru schimbarea mai multor miniștri, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Ședința CExN al PSD este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a înaintat demisia cu scurt timp înainte de ședință. Totodată, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD București.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că o variantă de lucru luată în calcul, în ceea ce privește remanierea Cabinetului Dăncilă este ca Lia Olguța Vasilescu să preia portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Sursele citate au adăugat că la capitolul variante de lucru au fost vehiculate următoarele nume: Lia Olguța Vasilescu- la ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova. Totuși este vehiculat aici și numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD); Marius Budai (deputat, Comisie finanțe-bănci)- la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu; Gabriel Leș (a mai fost ministru al Apărării)- la Apărare, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat; Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă; Harry Ilan Laufer -Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu; Alexandru Petrescu - la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru.

Citește și: Victor Ponta, reacție FULGER la rezultatele sondajului CURS pe București: 'Am o presimțire politică' .

În ceea ce privește propunerea numirii lui Harry-Ilan Laufer ca ministru al Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu, Comitetul Executiv Național al PSD deja a votat, această decizie în ședința de luni, la Parlament, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.