Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Decizie fierbinte în PSD: 'Riscăm o izolare'

psd

Social-democrații sunt împărțiți între participarea separată de UNPR la alegerile locale și scenariul izolării pe scena politică.

Surse PSD au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că alianța cu UNPR nu este dorită în partid. 'Părerea cvasiunanimă e să mergem fiecare pe listele lui. Trebuie să ne măsurăm forțele, să știm care este capacitatea noastră', ne-a declarat un lider PSD. Din informațiile social-democraților, sunt zeci de județe în care atât PSD-iștii cât și UNPR-iștii vor să candideze separat.

Prăbușirea încrederii în Gabriel Oprea, după evenimentele tragice dinaintea demisiei Guvernului, este un alt motiv pentru care PSD-iștii preferă să meargă singuri în alegeri. "UNPR e la urmă în toate sondajele", spun surse PSD.

Cu toate acestea, una dintre cele mai mai rezerve ale PSD-ului se referă la posibilitatea unei izolări a partidului pe scena politică. O participare separată de UNPR ar putea să împingă formațiunea lui Gabriel Oprea către PNL în contextul în care există deja semnale privind o apropiere și a ALDE de PNL.

"Nu e bine nici să ne izolăm total. Trebuie să ținem stânga unită", spun surse social-democrate.

O variantă de compromis ar putea să fie liste separat PSD-UNPR dar fiecare organizație PSD să aibă liber la colaborare cu organizațiile UNPR dacă acestea vor să susțină un singur candidat la locale, au declarat surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.