Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Denuntatorul lui Traian Berbeceanu urmarit penal!?

ioan muresan
Surse apropiate anchetei sustin ca se va incepe urmarirea penala impotriva sefului DIICOT Alba.
        Mureşan nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea din sediul DNA.
        Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis pe 26 noiembrie 2013 eliberarea din arest a fostului şef al BCCO Alba Iulia comisarul de poliţie Traian Berbeceanu, cercetat penal pentru că a deconspirat percheziţii ale procurorilor DIICOT din Alba Iulia.
        Instanţa Supremă a admis recursul lui Traian Berbeceanu şi a anulat o decizie a Curţii de Apel, prin care i se prelungise comisarului mandatul de arestare preventivă.
        Decizia este definitivă iar Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest, el având însă interdicţia de a părăsi ţara.
        Traian Berbeceanu a fost arestat pe 24 octombrie, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.
        Potrivit DIICOT, în exercitarea funcţiei, cu intenţie, comisarul a ajutat membrii unei grupări de evazionişti prin furnizarea de informaţii cu privire la activităţile investigative desfăşurate de DIICOT sau de informaţii referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii grupării ori cu privire la efectuarea unor activităţi procesuale (percheziţii, audieri de martori) sau prin comunicare de informaţii cu privire la modalitatea în care vor putea evita probarea activităţilor infracţionale desfăşurate de aceştia (atenţionări cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon).
        Totodată, conform DIICOT, comisarul-şef al BCCO Alba Iulia, având, în virtutea atribuţiilor de serviciu, date despre comiterea de către membrii grupării a unor fapte prevăzute de legea penală, nu a luat măsurile legale, deşi statutul de poliţist îl obliga în acest sens şi, de asemenea, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, a făcut afirmaţii neconforme cu realitatea referitor la împrejurări esenţiale cu privire la care a fost audiat.
        Una dintre acuzaţii este că în luna octombrie 2012, Berbeceanu a fost contactat de viceprimarul din Deva, Ovidiu Moş, căruia i-a dezvăluit că urmau să se facă percheziţii peste câteva zile, unul dintre cei vizaţi fiind omul de afaceri Dorin Cupeţiu. Ovidiu Moş i-ar fi transmis această informaţie lui Cupeţiu.
        După ce Berbeceanu a fost reţinut, pe Internet a fost postată o scrisoare atribuită comisarului, în care acesta susţine că, în ultima perioadă, asupra sa şi a echipei pe care o conduce "se desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.