Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: DNA cere documente de la Primăria Ploiești

DNA 1

Procurorii anticorupţie au solicitat noi documente de la Primăria Ploieşti. Potrivit unor surse citate de Antena 3, magistraţii ar fi solicitat o serie de contracte şi alte acte adiţionale privind finanţarea Parcului Municipal Vest.

Parcul, care a costat 70 de milioane de lei, a fost inaugurat cu fast la finele lunii mai, însă s-a dovedit o investiţie păguboasă.

Valoarea totală de 70.339.477,77 lei a fost plătită cu fonduri de la UE (48.365.985,47 lei), Primăria suportând atât cota de 2%, cât și restul lucrărilor nefinalizate până la data de 31 decembrie 2015, respectiv 21.973.492,30 lei.

Cu alte cuvinte, investiția de la Parcul Municipal Vest a costat cu câteva milioane de lei în plus față de suma totală alocată pentru contractul privind modernizarea Hipodromului Ploiești (61.415638,10 lei).

Tot comparativ, lucrările de la Parcul Ploiești Vest au fost de peste trei ori mai mari față de costurile totale alocate pentru modernizarea terenurilor de sport de la mai multe școli din Ploiești, montarea tâmplăriei la Colegiul Caragiale, reabilitarea a trei blocuri și transformarea căminului de bătrâni, pentru toate aceste lucrări suma fiind sub 20 de milioane de lei.

Parcul, care se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare, a fost realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene la care au fost înregistrate întârzieri, el fiind inaugurat la aproape cinci ani de la momentul semnării contractului de finanţare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.