Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE DNA pornește TĂVĂLUGUL în mafia achizițiilor publice: Un important personaj e cercetat

sigla dna

DNA ia cu asalt o altă instituție extrem de importantă! Conform unor surse din Direcție, președintele Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Silviu Popa, este cercetat penal într-un dosar de coruptie. Alaturi de el apar și avocata Monica Rațiu, dar și cetățeanul strain Guido Retter.

UPDATE: Vezi AICI reacţia DNA la informaţiile publicate de obiectiv.info!

UPDATE Ca urmare a acestui articol, redacția STIRIPESURSE.RO a primit un drept la replică din partea lui Guido Retter și a avocatei Monica Rațiu. Acesta e prezentat la finalul materialului.

Conform surselor citate, procurorii verifica acuzatiile legate de favorizarea casei de avocatura Ratiu&Ratiu, in schimbul unor sume de bani primite din strainatate din partea lui Guido Retter.

Citește și: Avertisment din partea Opoziției! Pe ce instituție importantă a pus mâna Guvernul chiar astăzi

Acesta din urma a mai fost implicat in scandaluri precum aeroportul Sibiu, afacerea Triganit si afacerile Dornier, scrie obiectiv.info.

Monica Rațiu a aparut in mai multe cazuri de coruptie care-l implicau pe fostul ministru Dan Șova, fiind suspectata ca era intermediarul spagilor cerute de Sova de la mai multi constructori de drumuri.

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc! Drama pe care o trăia cunoscuta actriță care a decedat azi

Trebuie menționat că mai mulți angajați ai CNSC au fost cercetati de catre DNA, in anii trecuti, in diverse cazuri de coruptie si licitatii trucate.

Drept la replică Guido Retter

”Contrar celor insinuate în articol, în mod foarte vag şi fără repere concrete, Guido Retter nu se asociază unor pretinse fapte de corupţie aşa cum sunt descrise de autor, fapte care nu există în realitate. În realitate, Guido Retter este atacat în calitate de manager al societăţii RETTER PROJECTMANAGEMENT care participă la procedura de atribuire a contractului de lucrări pentru Autostrada BRASOV-TARGU MURES – CLUJ – ORADEA, Lotul 1 TARGU MURES-UNGHENI. Articolul încriminat nu este altceva decât o încercare a competitorilor de înlăturare a RETTER PROJECTMANAGEMENT din această procedură aflată în faza contestării prin mijloace neprincipiale, inclusiv surse neverificate preluate şi difuzat de presă .”, spune Guido Retter.

Drept la replică al avocatei Monica Rațiu

”Urmare a publicării articolului „DNA porneşte TĂVĂLUGUL achiziţiilor publice: Unimportant personaj e cercetat”, în temeiul art. 41 din Legea nr. 504/2002 a audiovizualului, Societatea de avocaţi RAŢIU & RAŢIU și av. Monica Raţiu transmit următorul drept la replică:

Site-ul stiripesurse.ro a publicat pe data de 12.04.2018 articolul „„DNA porneşte TĂVĂLUGUL achiziţiilor publice: Un important personaj e cercetat”. Articolul conţine o însăilare de afirmaţii neadevărate şi calomniatoare cu privire la Societatea de avocaţi RAŢIU & RAŢIU şi personal cu privire la d-na av. Monica Raţiu, partener coordonator al acestei societăţi prin asocierea cu pretinse fapte de corupţie la nivelul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor şi cu ceea ce articolul intitulează „mafia achiziţiilor publice”.

Precizăm că singurul nivel de relaționare între d-na av. Rațiu si dl. Popa, președintele CNSC, este reprezentat de participarea la două conferințe (una în anul 2016 și una în anul 2017) pe tema achizițiilor publice și parteneriatului public-privat, fără a purta cu aceste ocazii vreo discuție. În continuare, d-na Monica Raţiu este prezentată în mod lipsit de orice suport probator ca fiind anterior implicată în cercetarea unor fapte de corupţie legat de pretinsa intermediere a unor şpăgi care ar fi fost solicitate de ministrul Dan Şova de la mai mulţi constructori de drumuri. Precizăm că nici această implicare anterioara în pretinse cercetări pentru presupuse fapte de corupţie nu a existat, nici d-na Rațiu nici vreun alt avocat al firmei nefiind vreodată cercetat sau solicitat să depună mărturie în sensul celor scrise în articol.

Toate aceste insinuări şi afirmaţii reprezintă atingeri grave aduse dreptului la demnitate şi dreptului la imagine aşa cum sunt consacrate şi apărate de lege. Societatea de avocaţi RAŢIU & RAŢIU şi av. Monica Raţiu în nume personal vor acţiona persoanele responsabile de conceperea şi publicarea acestor afirmaţii mincinoase în faţa instanţelor pentru constatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite şi luarea măsurilor reparatorii inclusiv la plata de despăgubiri pentru prejudiciul astfel creat.”, se arată în dreptul la replică al avocatei Monica Rațiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.