Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Dosar nou deschis de DNA militar în cazul `bombardamentului` din Crevedia - Se verifică felul în care pompierii au verificat normele PSI în cazul stației

dosare

DNA afirmă oficial că pe rolul Direcției au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, sunt cele transmise oficial de Direcție la acest moment.

DNA militar intră pe fir...

Surse judiciare afirmă pentru autorul acestui material că procurorii DNA militari ar fi deschis cel de-al doilea dosar penal de cercetare penală în rem, caz în care se verifică felul în care au fost respectate de către ISU și alte autorități din sfera militară modalitate de funcționare a stației GPL unde s-a produs tragedia din Crevedia.

Concret, spun sursele citate, se verifică dacă există aviz PSI pentru funcționarea stației și mai ales cum a fost el acordat precum și dacă s-au îndeplinit toate procedurile și normele ce erau necesare pentru respectivele dispozitive.

Un dosar penal de cercetare în rem pe fapte de abuz în serviciu privind situația exploziei de sâmbătă seara a fost deschis de Direcția Națională Anticorupție, transmit surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Surse judiciare afirma ca DNA va verifica actele și acțiunile funcționarilor cu atribuții de control legat de incidentul violent de sâmbătă seara.

La acest moment faptele de abuz sunt singurele cercetate în acest dosar dar există posibilitatea extinderii și către alte fapte de corupție dacă pe parcursul verificărilor vor fi identificate indicii și probe relevante.

Vezi si: Cum au avut loc exploziile din Crevedia: procurorul general a prezentat filmul evenimentelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.