DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

SURSE: Ședință cu scandal la Radio România/ UPDATE Replica din partea CA al SRR

radio microfon

În această dimineață la Societatea Română de Radiodifuziune se desfășoară o ședință de foc a consiliului de administrație, au precizat pentru stiripesurse.ro surse din interiorul instituției. Ședința extraordinară a fost convocată de reprezentanții PNL, Radu F. Alexandru și Alexandru Muraru, ca urmare a numeroaselor scandaluri publice și acuze fără precedent care au izbucnit de câteva luni la Radio România. Se pare că o parte din sindicatele fidele conducerii au fost chemate la ședință, în vreme ce altele nu. Tot astăzi urmează ca managerii din Radio să se prezinte în fața consiliului de administrație.

În ultimele luni, spun sursele din interiorul instituției, din cei 13 membri ai Consiliului de Administrație (numiți de Parlament), Miculescu a pierdut treptat majoritatea. Raportul de forțe s-a schimbat în favoarea opoziției (8 din 13) după ce reprezentanții PNL, UDMR, UNPR, ai Președinției și minoritățile au refuzat să mai accepte lipsa de transparență și de dialog a conducerii.

Unul dintre cele mai mari trusturi media din România, cu peste 2200 de salariați, a fost în ultimii 3 ani paralizat aproape de PSD și administrația condusă de Ovidiu Miculescu, unul din apropiații lui Victor Ponta. Ovidiu Miculescu și-a impus oamenii în aproape toate funcțiile de conducere din radio, a instalat o dictatură fără precedent în Radiodifuziunea Română, îndepărtând profesioniștii și aducând apropiați din afara radioului. Mai mult, scandaluri financiare, numeroase acuzații penale și de incompatibilitate au lovit Radioul Public. Inclusiv președintele Miculescu are o sentință de incompatibilitate din partea Curții de Apel București, urmând ca în această toamnă acesta să primească verdictul final la Curtea Supremă. Alți manageri și membri ai comitetului director au primit condamnări penale sau decizii de incompatibilitate.

Chiar săptămâna trecută, știripesurse a relatat faptul că DNA este pe cale să finalizeze un dosar în care figurează Ovidiu Miculescu, președinte–director general al Societății Române de Radiodifuziune, acuzat de corupție şi de management dezastruos. Procurorii DNA vor încheia până la data de 1 octombrie cercetările cu privire la acuzații de fraudare a fondurilor europene şi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese de către conducerea Radioului Public.

Peste toate aceste scandaluri, mai exista „dosarul” înființării postului de radio de la Chișinău. În această vară, procurorii au deschis o investigație, unde se pare că sunt suspecți toți membrii fostului consiliu de administrație, inclusiv Miculescu. Aceasta va fi încă o piatră de moară de piciorul actualei conduceri.

UPDATE - Replica CA al SRR

Precizare

În urma informaţiilor publicate astăzi, 14.09.2015, pe site-ul stiripesurse.ro, facem următoarele precizări:

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune s-a întâlnit cu liderii principalelor organizaţii sindicale din SRR şi cu managementul executiv al societăţii. Sindicatele invitate la această întâlnire reunesc peste 70% din totalul numărului de salariaţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune şi peste 90% din totalul angajaţilor din SRR înscrişi în sindicate.

Am luat act cu surprindere de faptul că înainte de momentul începerii dialogului site-ul stiripesurse.ro a lansat în spaţiul public o nouă informaţie falsă titrată „Şedinţă cu scandal la Radio România”.

Precizăm că discuţiile purtate între Consiliul de Administraţie, sindicate şi manageri s-au desfăşurat într-un spirit constructiv, echilibrat şi aplicat pe temele reale referitoare la activitatea SRR şi au subliniat performanţele de audienţă şi financiare ale societăţii.

Consiliul de Administraţie respinge cu fermitate toate calomniile, neadevărurile, acuzaţiile vehiculate în spaţiul virtual - precum şi încercările de transfer în spaţiul politic ale acestora - şi afirmă că Societatea Română de Radiodifuziune îşi îndeplineşte misiunea publică faţă de ascultători într-un mod profesionist, eficient, onest şi în deplinul respect al legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.