Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ședință tensionată în coaliție: Claudiu Năsui și Virgil Popescu dinamitează Guvernul

www.hotnews.ro
virgil popescu claudiu nasui

Liderii coaliției de guvernare au o ședință extrem de tensionată și încearcă să stingă ”incendiul” iscat ca urmare a despărțirii Ministerului Economiei de cel al Energiei. Astfel, între Claudiu Năsui și Virgil Popescu este o relație extrem de tensionată, asta pentru că ministrul USR-PLUS râvnește la companiile care urmau să treacă în subordinea Ministerului Energiei, conform OUG 212 din 2020.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

În ciuda faptului că acest OUG stabilește clar care sunt domeniile instituțiile din subordinea fiecărui minister, la socoteala finală, Claudiu Năsui ar fi trecut instituțiile cuvenite Ministerului Energiei în subordinea Ministerului Economiei, iar de aici a început înregul scandal.

Ordonanța de Urgență prevede că se înființează Ministerul Energiei prin preluarea activităților, personalului aferent și patrimoniului corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Printre altele, are atribuții în domeniul nuclear civil al gestionării deșeurilor radioactive și al managementului apei grele și în domeniul întreținerii și verificărilor tehnice periodice ale echipamentelor energetice, informează Hotnews.

Astfel, Ministerul Energiei este îndreptățit, prin acest act normativ, să preia ISCIR, CNCIR, Agenția Nucleară și Societatea Radioactiv Mineral Măgurele.

Însă, aceste companii sunt dorite și de Ministerul Economiei, fiind trecute pe lista cu unitățile sale din subordine. O altă companie care se află pe lista ambelor ministere este Conversmin, care are ca activitate conservarea minelor și carierelor, aceasta fiind, însă, mai potrivită pentru Ministerul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.