Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Fiefurile în care ar putea candida greii politici la parlamentare

candidat

Partidele politice intră în linie dreaptă și s-a început conturarea listelor pentru alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an. O miză importantă pentru fiecare partid este să determine fiefurile în care vor candida liderii partidului, pentru că aceștia trebuie să scoată un scor cât mai bun, chiar dacă votul este pe liste.

Citește și: Cifre de coșmar pentru PNL în București. USB și Băsescu în urcare. PSD și ALDE se mențin/ SURSE

În fiecare partid politic încă se mai poartă discuții pe această temă și, cel mai probabil, o situație clarificată vom avea la finalul lunii august. Din primele informații, se pare însă că liderii importanți au cam luat deciziile.

La PSD, cap de listă ar putea fi Victor Ponta, care va candida în fieful său tradițional de la Gorj. De asemenea, Liviu Dragnea va candida la Teleorman, motivul fiind că liderul PSD are nevoie de o campanie facilă care să îi permită să colinde țara în sprijinul candidaților PSD.

La PNL, se pare că Vasile Blaga va candida din nou la Timiș, acolo unde a candidat și în 2012. Alina Gorghiu este probabil să candideze în București, dar se analizează și varianta unei candidaturi în țară din partea copreședintelui PNL. De asemenea, Cătălin Predoiu va candida în București pentru Senat, în timp ce purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, va candida în București pentru un post de deputat.

La ALDE există o singură certitudine, în cazul liderilor importanți. Călin Popescu Tăriceanu va fi cap de listă la București și va candida pentru un post de senator. Pentru restul candidaturilor încă mai există negocieri în partid.

La PMP situația este ceva mai specială. Partidul tocmai a fuzionat cu UNPR și se așteaptă finalizarea întregului proces, înainte de a întocmi lista de candidați. Important este faptul că în luptă este foarte probabil să intre Traian Băsescu, dar nu se știe exact unde. O altă vedetă a partidului, Robert Turcescu, ar putea intra în luptă la București, dar acesta încă nu a luat nicio decizie în acest sens.

La USR situația este destul de complicată. Nicușor Dan va candida cu certitudine în București, dar o listă nu poate definitivată pentru că partidul încă este în formare, Nicușor Dan purtând discuții cu mai multe formațiuni mici pentru fuziune prin absorbție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.