Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Front pro-Șova pe ultima sută de metri

sova

Senatorii se vor reuni să voteze, începând cu ora 10.00, solicitarea DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova în dosarul în care procurorii îl acuză pe social-democrat de trafic de influență la CET Govora SA.

VEZI SI: Cele 3 scenarii la votul pentru Dan Șova

PSD-iștii au fost convocați pentru ședință și au primit indicații să-i ridice imunitatea lui Șova însă nu sunt deloc puțini senatorii care consideră că noul dosar este o hărțuire inutilă a DNA și vor vota împotrivă. Una dintre variantele din PSD este să nu fie cvorum de ședință, astfel încât votul să se amâne. În situația în care se poate desfășura ședința, surse social-democrate spun că nu este exclus să asistăm la o surpriză de proporții. "E mai strâns decât se vede. Sunt câteva legi nescrise în politică, o să vedem dacă funcționează sau nu", spun sursele citate.

La UNPR grupul este împărțit. În ciuda ordinului generalului, să-i ridice imunitatea lui Dan Șova, o serie de UNPR-iști nu vor să respecte indicațiile. În afara lui Gabriel Oprea, aflat în concediu în Dubai, toți senatorii UNPR au fost convocați într-o ședință cu 15 minute înainte de ședință pentru mobilizare și pentru noile directive la vot.

ALDE a anunțat că respinge solicitarea DNA, în timp ce la PNL s-a cerut vot în bloc pentru reținerea și arestarea lui Șova. "E colegul nostru, dar asta e decizia", le-ar fi spus Vasile Blaga senatorilor PNL.

DNA a cerut Senatului reținerea și arestarea preventivă a apropiatului lui Victor Ponta într-un nou dosar. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Este nevoie de votul majorității senatorilor prezenți pentru încuviințarea reținerii și arestării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.