Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile renunță la majorarea comisioanelor / UPDATE

Mediafax
bani-banca-rate-credit-salariu

Premierul Marcel Ciolacu ar fi ajuns, luni seară, la un acord cu sistemul bancar în sensul în care băncile să nu majoreze comisioanele, au declarat surse guvernamentale pentru Știripesurse.ro.

Consensul a fost atins după o discuție la Palatul Victoria, luni după-amiază, între reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor, premierul Marcel Ciolacu și viceguvernatorul BNR Leonardo Badea.

Banca Transilvania anunțase, în cursul dimineții, că amână modificarea comisioanelor la operațiunile cu numerar, după valul de critici din spațiul public.

UPDATE 6 noiembrie, ora 19.26 - Guvernul anunță într-un comunicat că „premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor au convenit ca, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, comisioanele bancare să nu fie majorate”.

Din partea Guvernului, la întâlnire au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

”România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

UPDATE 6 noiembrie, ora 18.58 - Premierul a scris pe Facebook, la finalul întrevederii:

  • „Comisioanele bancare NU vor crește în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociația Română a Băncilor și cu reprezentanții celor mai importante bănci din România, dar și cu cei ai BNR”.

Mai multe bănci au anunţat creşteri ale comisioanelor în contextul în care băncilor le-a fost impusă o taxă pe veniturile brute de 2% pe an, iar pe de altă parte, Guvernul a redus plafoanele până la care firmele şi persoanele fizice pot face tranzacţii cash, ceea ce obligă la mai multe tranzacţii prin bancă, aceasta fiind o sursă suplimentară de venituri pentru bănci.

Liberalii au solicitat în cursul zilei să se elimine pragul maxim de 5.000 de lei pentru plățile cu bani cash.

”Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare!”, a scria premierul vinerea trecută, într-o postare pe Facebook.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.