Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Guvernul a COMIS-O, pe modelul Bechtel: au PIERDUT un contract de o importanță majoră

www.gifts.com

România este țara tuturor posibilităților și asta ni se dovedește din plin în fiecare zi. Surse politice convergente ne-au precizat că în Ministerul Culturii ne confruntăm cu o situație halucinantă. Pentru că este Anul Centenarului, Ministerul Culturii asigură fonduri pentru contrucția de monumente dedicate evenimentului în marile orașe ale țării.

Marea problemă este că oficialii din Ministerul Culturiii au pierdut contractul pentru monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia. Sursele noastre susțin că acest contract nu este găsit fizic, în Minister. Practic, în acest moment, contractul pentru cel mai important monument din Anul Centenarului nu există. Sunt deja întârzieri majore față de termenul la care ar fi trebuit semnat acest contract, dar acum acesta nu mai este deținut nici măcar în forma lui fizică.

Este al doilea caz de acest gen în Guvernul României, după ce la Ministerul Transporturilor s-a pierdut celebrul contract pentru autostrada Bechtell.

Citește și: Un nou dosar penal BUBUIE în PNL: GREUL Mircea Hava are dosar la Parchet, dar pe fir intră și DNA

Citește și: Rareș Bogdan, replică neașteptată la atacurile lui Ion Cristoiu: care este miza din spatele acuzațiilor

Sursele noastre susțin că secretarul de stat din Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, a sunat la CJ Alba, în speranța că aceștia au un draft al contractului, dar se pare că nu a avut succes. La acest moment, oficialii din Ministerul Culturii sunt într-un impas total.

În acest fel se explică solicitarea neașteptată a ministrului George Ivașcu, care a chemat Corpul de Control al Prim-ministrului în anchetă la Ministerul Culturii.

”Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a solicitat, ca urmare a evaluării din prima lună de mandat, aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al Prim-ministrului cu privire la verificarea activităţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în mai multe domenii, în special privind subiecte referitoare la:

  • Cuminţenia Pământului;
  • Monumentul Marii Uniri de la 1918 din Arad;
  • Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia;

precum şi activităţi desfăşurate în cadrul Secretariatului General al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.