Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Guvernul a hotărât să pună în acord decizia CCR: Vizată e una dintre cele mai CONTESTATE legi

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre privind înfiinţarea Editurii Didactice şi Pedagogice, au declarat surse guvernamentale.

Conform surselor citate, această hotărâre vizează punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale numărul 249 din aprilie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești uriașe pentru români! Din ce motiv primesc o nouă minivacanță în luna august

Pe 10 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea OUG 76/2017 privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică SA, ca urmare a reorganizării Regiei Autonome "Editura Didactică şi Pedagogică" prin transformare.

Pe 5 iulie, Camera Deputaţilor a respins OUG 76/2017, în urma reexaminării actului normativ la solicitarea Curţii Constituţionale.

Citește și: EXCLUSIV! Răsturnare de situație în cazul șoferului cu numere anti-PSD! Ce nu i-au aplicat agenții de la Rutieră

Curtea Constituţională a României a admis, pe 19 aprilie, sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL, USR, PMP şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale privind Legea pentru aprobarea OUG 76/2017 referitoare la transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în societate pe acţiuni.

"Curtea a constatat că înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică SA ca urmare a reorganizării Regiei Autonome 'Editura Didactică şi Pedagogică' dă expresie unei operaţiuni juridice cu caracter individual, drept pentru care nu putea forma obiectul unui act de reglementare primară - lege sau ordonanţă de urgenţă. CCR a reţinut că înfiinţarea sau reorganizarea activităţii unei regii autonome se dispune printr-un act de reglementare secundară, care se subsumează competenţei autorităţii administraţiei publice centrale, astfel că ordonanţa de urgenţă nu putea fi aprobată prin lege. Prin urmare, Curtea a constatat că legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 76/2017 încalcă art. 1 alin. (4), art. 16 alin. (1) şi (2), art. 61 alin. (1) şi art. 115 alin. (7) din Constituţie", se preciza într-un comunicat de presă al CCR.

Citește și: Toți românii cu card de sănătate sunt vizați! Un nou proiect de lege privitor la dosarul electronic al pacienților .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.