Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Guvernul și-ar putea desface toate contractele cu Lukoil

Radu Pop
romaniajournal.ro
Guvern

Premierul Nicolae Ciucă i-a convocat luni seară, pe miniștri, la Palatul Victoria, pentru o discuție despre sancțiunile la adresa Rusiei la nivelul fiecărei instituții, spun surse guvernamentale.

România va aplica toate sancţiunile decise la nivel european şi internaţional împotriva Federației Ruse. „Sancțiunile trebuie puse obligatoriu în aplicare”, le-a zis Ciucă miniștrilor, potrivit surselor citate.

S-a discutat despre desfacerea contractelor guvernamentale cu Lukoil, măsura fiind în analiza la Finanțe și Justiție.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 1,4 milioane de lei operatorilor economici care deţin benzinăriile Lukoil şi Gazprom, precum şi lanţul de magazine Berezka, în urma unor controale realizate luni.

"Situaţia cumplită pe care o traversează omenirea, la acest moment, ne face pe toţi să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puţinele zile trecute de la declanşarea conflictului din ţara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfăşurării unor acţiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Începând de astăzi, evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil şi a magazinelor ce comercializează produse importate din Rusia. Vom încheia acţiunea când fiecare punct de lucru va fi aşezat în ordine şi va fi sancţionat acolo unde situaţia o cere. Deja am constatat că avem de dus şi noi un război cu abaterile de la normele legale şi de bun simţ", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.