Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Guvernul pregătește o OUG pentru piața de energie: Schimbări de preț pentru sute de mii de români

playtech.ro
factura energie curent

Guvernul Ciucă pregătește o nouă ordonanță de urgență referitoare la tarifele pentru energia electrică. Potrivit unor surse guvernamentale, noul act normativ va fi adoptat până la finalul lunii noiembrie.

Astfel, Guvernul dorește trecere la o situație de semi-reglementare, o așa-zisă „piață administrată”, cu o componentă de piață liberă.

Consumatorii casnici care se încadrează în pragurile de consum din precedenta OUG ar urma să rămână cu tarifele actuale de 0,68 lei/kwh pentru cei care consumă până în 100 de kwh, respectiv 0,8 lei/kwh pentru cei care consumă până în 255 de kwh.

Provocarea este de a găsit un preț fix pentru cei 700.000 de consumatori care nu încadrează în consumul lunar de până la 255 kwh. Mulți dintre acești consumatori nici nu au primit facturi de luni de zile, furnizorii susținând că nu știu cum să le calculeze în urma noilor reglementări.

Tot în domeniul energiei, Guvernul ar urma să înființeze noi scheme de ajutor, pentru a cheltui nu mai puțin de 2,5 miliarde de euro din fondul de coeziune pentru sărăcie energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.