Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Guvernul vrea să îi anuleze o armă importantă lui Klaus Iohannis: începe un nou RĂZBOI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Războiul dintre președintele Klaus Iohannis și Guvern intră într-o nouă etapă. Pentru că Iohannis a jucat politic numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici, Guvernul vrea să vină cu o Ordonanță de Urgență prin care să stabilească termene clare în care președintele este obligat să semneze numirea sau remanierea unui ministru.

Citește și: SONDAJ Politico.eu - PSD este în scădere. PNL și ALDE sunt în creștere

Surse guvernamentale ne-au precizat că săptămâna viitoare ar putea fi dată această Ordonanță de Urgență.

Florin Iordache a declarat că o variantă în lucru pentru OUG, care va introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele Klaus Iohannis, este o perioadă de 3-5 zile pentru revocarea miniştrilor şi 5-7 zile pentru numirea acestora.

”Deci în aceste două cazuri, atunci când CCR a spus şi vedem că durează foarte multe zile, dorim să precizăm şi să fie o perioadă, cum considerăm noi, rezonabilă, adică 3-5 zile, perioada în care preşedintele să fie obligat să semneze decretul de revocare sau cererea de demisie. Concomitent, la un alt articol, acolo unde sunt stabilite condiţiile de legalitate pe care trebuie să le îndeplinească un ministru, prevederile despre domiciliu, cetăţenie şi acele condiţii de integritate, preşedintele să fie obligat, după ce consultă mapa profesională, deci condiţiile de legalitate, să numească ministrul respectiv, să zicem într-o perioadă rezonabilă de 5-7 zile”, a afirmat Florin Iordache.

Rămâne de văzut în ce măsură această OUG va fi constituțională pentru că în mod cert ea va fi atacată pe toate căile legale de către președintele Klaus Iohannis și susținătorii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.