Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - HAOS total în opoziție: cum s-a ratat dovedirea majorității în Parlament

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Liderii partidelor de opoziție susțin, în discursurile publice, că încearcă să colaboreze pentru a obține majoritate în Parlament. Un moment prielnic unei dovezi de forță era cel al numirii unui judecător la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților.

Citește și: Sondaj CURS - Cum stau partidele cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare

La nivel declarativ, cei de la PNL și USR au spus că vor avea discuții pentru a veni cu un candidat comun. În spatele ușilor, liderii celor două partide au avut discuții aprinse.

Sursele noastre susțin că varianta de compromis era susținerea unui candidat independent pentru funcția de judecător al CCR. Nici cei de la PNL, nici cei de la USR nu au fost de acord, astfel că fiecare a mers mai departe cu susținerea propriului candidat.

De asemenea, cei de la PNL și USR nici măcar nu au inițiat discuții cu Pro România sau UDMR, partide care pot răsturna în orice moment majoritatea în Camera Deputaților. Sursele noastre susțin că Victor Ponta le-a cerut deputaților Pro România să își găsească alte activități în timpul votului pentru judecătorul CCR.

Practic, dacă întreaga opoziție ajungea la un consens și apoi se negocia cu UDMR se putea răsturna situația în Camera Deputaților, un semnal foarte puternic înainte de alegeri. De asemenea, ar fi fost o lovitură pentru viitor pentru că s-ar fi putut schimba majoritatea la Curtea Constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.