Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Încă nu s-au aliniat planetele pentru guvernul Florin Cîțu: tabloul din Parlament înaintea votului de învestitură

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Senatorii și deputații se reunesc de la ora 16.00, în ședință comună, să acorde votul de învestitură pentru guvernul Florin Cîțu. Este nevoie de 233 de voturi pentru instalarea noului cabinet la Palatul Victoria.

PNL, USR, Pro România, PMP, ALDE și minoritățile votează pentru învestirea guvernului, motivul fiind epidemia de coronavirus și nevoia unui guvern plin cu toate puterile care să ia rapid deciziile care se impun.

O să votăm la vedere 'pentru'. E singura variantă. Nu ne permitem altceva, am avea pierderi politice prea mari să ne poziționăm în acest moment contra propriului guvern. Nu depinde însă numai de noi, vor fi absențe. Doar dacă votează și parlamentari de la PSD trece sigur. Mai contează și cum votează UDMR”, au zis surse parlamentare din PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

În PNL se mai vehiculează și cifra de aproape 250 de voturi pentru învestirea guvernului. Surse parlamentare liberale susțin că unii PSD-iști nemulțumiți de Marcel Ciolacu vor vota învestirea guvernului doar ca să nu se ajungă la anticipate.

Decizia PSD la această oră este să intre în sală dar să voteze contra. De remarcat este că social-democrații nu au fost avertizați cu excluderea din partid dacă votează cumva guvernul PNL, așa cum s-a întâmplat la voturile precedente. Social-democrații spun că nu este deloc exclus să apară voturi din PSD pentru guvern dacă votează și liberalii pentru. „Totul depinde de liberali. Dacă vor să aibă guvern, îl vor avea”, au zis surse parlamentare din PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

Va avea o importantă mare la votul final și dacă CCR spune azi că modificarea legislației electorale nu trebuie să se facă cu mai puțin de 6 luni înaintea alegerilor, pentru că social-democraților nu le va mai fi frică că dacă votează guvernul Florin Cîțu acesta va emite OUG pentru alegeri în două tururi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.