Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Începe bătălia pe scaunul Alinei Gorghiu: cine sunt favoriții

sah

PNL a înregistrat un scor dezastruos la alegerile parlamentare, iar liderii partidului sunt cu mandatele pe masă. În cursul zilei de astăzi se vor lămuri multe în PNL și este așteptată o demisie în bloc a conducerii liberale.

Citește și: Cum s-a înroșit România: Rezultate alegeri parlamentare pe județe/ HARTĂ

Vezi și: SURSE - Plouă cu DEMISII în PNL: planul liberalilor, după DEZASTRUL din alegeri

Până se lămuresc lucrurile în interiorul PNL, partidul se îndreaptă cu pași repezi spre Congresul de la începutul anului 2017, iar în partid se vehiculează deja nume de candidați pentru fotoliul de președinte unic.

Bătălia se va da între vechiul PNL și vechiul PDL, iar din fiecare tabără sunt deja avansate nume de potențiali candidați.

Din partea vechiul PNL ar putea intra în cursă actualul secretar general Ilie Bolojan, dar și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Bolojan și Robu sunt unii dintre cei mai performanți primari ai PNL și au scos rezultate peste media partidului în alegerile parlamentare.

Din tabăra vechiului PDL, toate privirile se îndreaptă spre Ardeal. Un prim nume vehiculat este primarul de Alba Iulia, Mircea Hava. Un om cu greutate în partid, Hava a fost mereu genul care nu a dorit să iasă în față, dar s-ar putea ca în acest moment să fie oarecum forțat să facă o astfel de mișcare.

De asemenea, un alt nume vehiculat în PNL se Alin Tișe. Președintele CJ Cluj, acesta ar avea sprijin puternic în Ardeal, în special din partea lui Emil Boc, fost lider al PDL și fost premier, dar și din partea altor grei ai PDL din Ardeal.

Lupta în interiorul PNL se anunță acerbă și vom avea parte de multe jocuri de culise până la Congresul de la începutul anului 2017. Liderii din teritoriu vor încerca să-și asigure supraviețuirea și se vor încolona în spatele celui care le asigură acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.