Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Întâlnire crucială la Guvern: se pregătesc măsurile pentru prețul la energie

Guvern

La Guvern, începând cu ora 14.00, se va întruni comitetul interministerial care va formula propunerile pentru reglementarea prețului la energie, ne-au precizat surse guvernamentale.

Citește și: Surse: Coaliția a analizat suprataxarea profiturilor companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre variante de supraimpozitare a companiilor din energie, au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a propus suprataxarea cu 10% a oricărui profit mai mare de 10% pe tot lanțul de producție a energiei electrice, potrivit surselor citate, măsură cu care liberalii sunt de acord în principiu.

Un membru din Comitetul de Reglementare ANRE, Iulian Iancu, a propus o măsură complementară de taxare de 100% pentru profitul care depășește 300%, măsură susținută parțial de PSD.

Este de așteptat ca săptămâna viitoare coaliția să ia o decizie finală. În timp ce liberalii ar dori măsuri pentru un an de zile, PSD vrea o reglementare care să se întindă pe o perioadă mai îndelungată, au mai relatat sursele citate.

Compensarea facturilor la energie va continua să fie aplicată.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „prioritatea unu la toată lumea în acest moment este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie”.

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri "specula" de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.