Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Jocul lui Vasile Blaga în Senat

Blaga - romanlibera.ro

PNL mai are o săptămână să-și facă majoritate în Senat și a găsit momentul ideal să verifice ce susținere are, spun surse din partid. PSD-iștii nu dau încă semne de îngrijorare.

Numirea de către Senat a unui nou judecator CCR, in locul lui Toni Grebla, va fi un 'test foarte bun de verificare' inaintea schimbarii lui Calin Popescu Tariceanu, spun surse din PNL dar și PSD-iștii recunosc acest lucru.

Votul trebuia sa aiba loc astazi, insa audierile din comisia Juridica a Senatului n-au mai avut loc din cauza absentelor din PNL-UDMR. Surse din partid spun ca si in plen, demersul PNL va depinde de voturile UDMR. Fara voturile maghiarilor, PNL-ul nu va putea sa-l schimbe pe Tariceanu cu Blaga, spun surse din PSD.

Ultimele racolări au fost bătute în cuie. În acest moment, nu mai e niciun independent în Senat și taberele s-au împărțit foarte clar. Problema apare în interiorul grupurilor. PSD-istii și liberalii se tem să nu le facă, unii colegi, o surpriză neplăcută în ziua votului.

Liberalii au inceput sa stranga semnaturile pentru schimbarea lui Tariceanu dar nu se bazeaza pe toti senatorii. In paralel, Mircea Geoana incearca sa mai convinga PSD-isti sa joace cu PNL. In ceea ce-i privește pe social-democrati, acestia sunt convinsi ca nu pierd majoritatea, ca au voturile UDMR și ca oricum se vor intoarce 1-2 senatori la partid.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.