Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Klaus Iohannis le face o surpriză liberalilor

Obișnuiți să se bată până la ultima picătură de sânge pentru orice funcție în partid, oamenii din vechiul PNL au parte de o ”surpriză” din partea lui Klaus Iohannis. Lupta pentru succesiunea la tronul vechiului PNL s-a deschis, dar negocierile și jocurile de culise se fac degeaba.

Surse din PNL ne-au precizat că noul președinte al vechiului PNL va fi ales în perioada 17-18 decembrie, înainte ca Iohannis să plece la Cotroceni. În partid se vehiculează două variante:

1. Noul președinte va fi indicat de Klaus Iohannis, în urma unor negocieri prealabile cu liderii partidului. Înainte de a pleca la Cotroceni, Iohannis îi va convinge pe cei mai mulți să accepte variante pe care el o va propune, iar în ședința Biroului Permanent Național, vicepreședinții din vechiul PNL vor alege noul co-președinte al marelui PNL.

2. Varianta mai puțin probabilă este cea în care Iohannis nu se implică și lasă partidul să înceapă luptele interne. Circulă și această variantă, chiar este dorită de unii liberali, dar este puțin probabil să se materializeze.

Până în acest moment s-au cristalizat două variante, agreate și de Klaus Iohannis. Primul este Ludovic Orban, iar al doilea este Dan Motreanu. Din informațiile noastre, favoritul lui Iohannis ar fi Motreanu, însă acesta ar cam ezita să se bage.

Pentru liberali acesta este un element de noutate. Până acum, luptele interne pentru orice funcție în PNL erau extrem de contondente și nășteau orgolii imense. De data aceasta, liberalii nu vor avea parte de prea multă adrenalină pentru că Iohannis își va impune urmașul, prin intermediul căruia va fi cu ochii pe partid, în timp ce se află la Cotroceni.

Citește și: SURSE -Klaus Iohannis a bătut cu pumnul în masă: a șters pe jos cu aleșii PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.