Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Legea salarizării unitare e gata: Va fi trimisă în Parlament

salariu

Proiectul Legii salarizării în sectorul bugetar ar putea ajunge în Parlament săptămâna viitoare și ar urma sa fie semnat de toți parlamentarii PSD și ALDE, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

De asemenea, acestea au precizat că dezbaterile pe acest proiect de lege vor avea loc la Parlament.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

Pe de altă parte, liderul Confederației Naționale Sindicale (CNS) "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, susține că proiectul ar putea fi pus spre consultare pe pagina de internet a Ministerului Muncii la jumătatea lunii aprilie. Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a afirmat că a văzut miercuri grilele de salarizare, dar fără text, însă acestea pot primi orice interpretare.

"Parlamentul nu este partener social în negocierea actelor normative cu societatea civilă sau cu organizațiile sindicale sau patronale. Drept pentru care singurul care este partener social și are competență și drept de negociere este Guvernul României prin Ministerul Muncii, iar pe partea cealaltă organizațiile sindicale reprezentative. Din punctul nostru de vedere se sare această negociere de această dată. Negocierea nu are cum să aibă loc cu parteneri sociali care nu sunt trecuți în lege și aici mă refer la Parlamentul României. Recunoaștem valoarea Parlamentului, dar nu putem spune că este partener social", a afirmat Sebastian Oprescu.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

Acesta a mai spus că dezbaterile din Parlament vor avea loc în comisiile de specialitate în care vor fi atât parlamentarii puterii cât și parlamentarii opoziției, dar că în acest caz se pune întrebarea cu cine se poartă negocierile, cu puterea sau cu opoziția.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, o asemenea inițiativă nu este legală și nici constructivă și ar putea duce la conflicte de muncă.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

Discuțiile pe marginea salarizării unitare au demarat la începutul acestei luni.

Într-un interviu acordat AGERPRES în luna februarie, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, afirma că Legea salarizării unitare ar putea fi trimisă direct Parlamentului și asumată de coaliția majoritară.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

"Există varianta să se transmită direct Parlamentului, printr-un proiect de lege al parlamentarilor, adică ea să fie asumată de coaliția majoritară. Deocamdată nu am luat în discuție acest lucru, dar este foarte clar că trebuie mai mult timp pentru dezbaterea în Parlamentul României. Cert este că termenul de adoptare va trebui să fie 1 iulie", a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.