Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Lista PMP la alegerile parlamentare: surpriza lui Traian Băsescu/ București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

Partidul Mișcarea Populară va fi primul partid care își va valida listele pentru alegerile parlamentare, într-o ședință care va avea loc miercuri, 19 octombrie. Ca și în restul partidelor, cea mai aspră bătălie s-a dat la București, acolo unde liderii importanți și-au dorit un loc pe liste.

Conform surselor din PMP, Traian Băsescu va deschide lista la Senat și va fi secondat de Gheorghe Udriște. Locul II la Senat este semi-eligibil și doar în cazul unui scor foarte bun al PMP în Capitală va asigura, la redistribuire, un al doilea senator.

Citește și: Berbeceanu, reacție EXPLOZIVĂ: Traian Băsescu minte

Citește și: SONDAJ - Prăpastie mare între PSD și PNL. Surpriză MAJORĂ din partea USR

Mai multe locuri eligibile sunt la Camera Deputaților, cei de la PMP sperând că vor scoate patru deputați. Lista este deschisă de Valeriu Steriu, secondat de Eugen Tomac. Aici au fost unele dispute, dar în cele din urmă s-a considerat că în relația de paritate PMP-UNPR este normal ca dacă Băsescu deschide lista la Senat, la Camera Deputaților locul I să revină celor de la UNPR.

Pe locul III la Camera Deputaților va fi Ștefan Florescu, fostul candidat independent de la Sectorul 6 de la alegerile locale. Acesta a venit de curând în PMP și este strategul de campanie pe București. Pe locul IV la Camera Deputaților îl vom regăsi pe Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care a semnat de curând un protocol de colaborare cu PMP.

O surpriză din partea lui Traian Băsescu este faptul că Robert Turcescu, fost candidat al PMP la alegerile locale din București, va candida la Constanța. Aici s-a ținut cont de faptul că Turcescu este un nume cu mare notorietate și, din rațiuni politice interne, nu putea prinde locul I la Senat sau Camera Deputaților în București. Astfel, Turcescu va deschide lista de deputați a PMP de la Constanța, loc considerat eligibil, considerându-se că fostul candidat la Capitală trebuie să deschidă lista într-o filială puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.