Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Mașinăria PSD s-a gripat în teritoriu: ordinul lui Liviu Dragnea nu mai este literă de lege în partid

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Liderii PSD s-au reunit într-un Comitet Executiv la Băile Herculane, acolo unde s-a decis că s-ar putea organiza mitinguri în organizațiile județene. Oficial, mitingurile ar fi trebuit organizate pentru ”România”, împotriva așa numitului ”stat paralel”. Neoficial, se știe în interiorul partidului că motivul mitingului ar trebui să fie apărarea lui Liviu Dragnea în fața asaltului DNA.

STIRIPESURSE.RO a contactat mai mulți lideri județeni ai PSD pentru a-i întreba când vor organiza aceste mitinguri. Ideea principală care s-a desprins din discuțiile cu aceștia, discuții oficiale și neoficiale, este că fiecare lider încearcă să amâne cât se poate de mult luarea unei decizii de organizare a unui miting, cei mai mulți înclinând să nici nu organizeze astfel de acțiuni de partid.

Lider peste organizația de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu ne-a explicat că organizația lui a scos oameni în stradă și în luna februarie.

”Această organizație a dovedit că poate organiza mitinguri importante. Noi și în luna februarie am organizat un miting de 13.000 de persoane. Încă nu am luat o decizie, săptămâna aceasta mă voi întâlni cu colegii și ne vom consulta pe această temă”, ne-a precizat Țuțuianu.

Liderul PSD Dolj, Claudiu Manda, ne-a explicat că încă nu s-a luat o decizie în cadrul organizației.

Același răspuns l-am obținut și de la liderul PSD Caraș, Ion Mocioalcă, cel care a precizat că o decizie va fi luată în curând. ”Doar nu credeți că am plecat de la Comitetul Executiv direct la o întâlnire cu colegii din județ. Ne vom întâlni și vom lua o decizie în acest sens”, ne-a spus Mocioalcă.

Pe lângă faptul că încearcă să-și legitimeze un eventual refuz pentru Liviu Dragnea în spatele colegilor din organizație, liderii județeni ai PSD au încercat să evite și discuțiile oficiale. Neoficial, aceștia ne-au explicat mai pe îndelete de ce nu se vor organiza celebrele mitinguri.

”Eu nu cred că va organiza cineva miting. Pentru ce? Pentru orice motiv ai ieși în stradă ți se va spune: ești la guvernare, tu rezolvi. O ieșire în stradă împotriva DNA n-ar da deloc bine pentru partid, ar constitui o adevărată sursă de decredibilizare în exterior”, ne-a precizat un lider județean PSD, sub protecția anonimatului.

Alți lideri ne-au explicat că este greu din punct de vedere logistic să organizezi un astfel de miting. De asemenea, costurile cu aducerea oamenilor, conceperea mesajelor de miting și alte elemente specifice vor fi greu de gestionat.

Dacă, în trecut, ne obișnuiserăm ca la cel mai mic semnal al lui Liviu Dragnea întreg partidul să sară în apărarea liderului, iată că vremurile s-au schimbat, iar cuvântul lui Liviu Dragnea nu mai este literă de lege în PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.