Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Marcel Ciolacu amână ședința de Guvern: discuții aprinse la Guvern

ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu convocase ședința de Guvern, joi, la ora 12.00, pentru a discuta noua Lege a Pensiilor, dar și pentru a modifica legea de limitare a tranzacțiilor cash.

Între timp, ședința de Guvern a fost amânată pentru ora 13.00, din cauza discuțiilor care au loc pe noua Lege a pensiilor.

La Guvern are loc, la ora transmiterii acestei știri, o întâlnire între premierul Marcel Ciolacu, liderul PNL, Nicolae Ciucă, dar și miniștrii Marcel Boloș sau Simona Bucura Oprescu.

Conform surselor politice liberale, ministrul Muncii și-a recunoscut gafa în ședința Coaliției. Simona Bucura Oprescu și-a dat seama că impactul este sub 30 de miliarde de lei, așa cum a spus ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

De partea cealaltă social-democrații susțin că nici vorbă de așa ceva și că ministrul Boloș ”nu știe sau a citit greșit” și că nu e vorba de nici o gafă a ministrului Muncii.

Ciucă: noua Lege a pensiilor nu este aplicabilă

„La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (...) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”, a mai spus Ciucă.

Președintele PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier.

Problema va fi discutată în cadrul ședinței de Guvern. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.