Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Pe cine ar putea numi Donald Trump ministru de Externe

extratv.com
Donald Trump

Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului, părea marţi bine plasat pentru a conduce diplomaţia americană în mandatul lui Donald Trump, potrivit unei consiliere apropiate preşedintelui american ales, care continuă la New York alcătuirea viitoarei sale administraţii, relatează AFP.

''Numele său a fost menţionat serios în legătură cu postul de secretar de stat, funcţie pentru care el este calificat şi o muncă pe care o va face într-adevăr bine'', a declarat, la Fox News, Kellyanne Conway, care a condus campania lui Donald Trump şi care rămâne foarte implicată în negocierile privind viitoarea echipă Trump.

Citește și: NEBUNIE I-au filmat, din birou, când făceau SEX la geam / VIDEO

Fost procuror devenit celebru datorită funcţiei sale de primar al New Yorkului (1994-2001), care s-a încheiat imediat după atentatele din 11 septembrie 2001, Rudy Giuliani (72 de ani) a fost menţionat şi pentru postul de ministru al justiţiei. Lui Giuliani, ex-procuror anti-mafia, i s-a atribuit reducerea infracţionalităţii la New York.

Întrebată despre posibilitatea ca Giuliani să fie numit secretar de stat, Conway a răspuns: ''Este posibil. Eu şi Rudy Giuliani am vorbit ieri seară, în cadrul unui eveniment la Washington, şi el a spus public că nu va fi ministru de justiţie''.

Citește și: PREMIERĂ MONDIALĂ: Lego lansează prima figurină cu dizabilități / FOTO

Giuliani, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Trump în timpul campaniei electorale, îl cunoaşte pe miliardar de mai multe decenii şi l-a susţinut puternic.

Donald Trump urmează să se întâlnească marţi cu vicepreşedintele său Mike Pence în Trump Tower din Manhattan, unde echipa de tranziţie a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA lucrează la alcătuirea viitoarei administraţii.

Citește și: Hărțuirea SEXUALĂ în universitățile din România: De ce se plâng FEMEILE

Trump şi Pence ''vor analiza un anumit număr de nume'' pentru componenţa viitorului guvern, explica luni Jason Miller, însărcinat cu comunicarea al echipei de tranziţie.

Media americane au evocat, de asemenea, numele diplomatului John Bolton, fost ambasador al SUA la ONU şi ferm partizan al invaziei în Irak în 2003.

Citește și: Un nou concept alimentar ia amploare în lume: Totul pleacă din SUA

Potrivit CNN, care citează o sursă anonimă, tratativele în cadrul echipei lui Trump au loc ''cu cuţitele scoase'' . Preşedintele ales pare prins între promisiunea sa de campanie de a zgudui establishment-ul de la Washington şi necesitatea de a se sprijini pe o echipă de profesionişti cu o carte de vizită bună în Congres.

''Vor fi figuri noi, un anumit număr de oameni care au reuşit în diferite domenii'', a afirmat Miller, adăugând că ''oamenii vor fi entuziasmaţi de responsabilii pe care preşedintele ales îi va plasa în administraţia sa'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Curvele DNA de pe ‘Black List’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.