Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Planul Guvernului dacă Iohannis respinge miniștrii ALDE

Șah

În Executiv s-au luat decizii pentru ieșirea din criza guvernamentală dacă președintele Klaus Iohannis refuză cei 6 miniștri propuși la Mediu (Grațiela Gavrilescu), Energie (Ion Cupă), Relația cu Parlamentul (Ștefan Băișanu), Interne (Dan Chirilă), Educație (Camelia Gavrilă), vicepremier pe probleme economice (Dan Matei). Surse guvernamentale au zis STIRIPESURSE.RO care sunt pașii stabiliți pentru moment în cazul unui refuz de la Cotroceni:

1. Premierul Viorica Dăncilă va aștepta decizia CCR din 18 septembrie unde speră că va avea castig de cauza si judecatorii constitutionali vor spune că șeful statului este obligat să accepte interimatele propuse de premier la trei ministere ex-ALDE. Astfel, se vor instala PSD-iști în locul ALDE pentru 45 de zile. Mai departe, Guvernul ia in calcul sa stabileasca prin OUG ce se întâmplă cu ministerele după ce expiră interimatele, pentru a gasi o solutie de continuitate la Interne si Educatie.

2. Dacă pierde la CCR, în Guvern nu mai sunt soluții, zic sursele citate și abia atunci o să se vină în Parlament pentru un vot pe noua formulă de guvern monocolor PSD. Pana atunci, cu timpul castigat, PSD va incerca sa obtina sprijinul a 233 de parlamentari pentru a se adaposti de orice pericol la vot.

3. În PSD se mai discută și despre varianta în care, după un refuz al lui Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă să meargă cu la Cotroceni cu alți trei miniștrii ALDE. Dacă Iohannis va respinge și a doua oară propunerile de miniștrii, atunci Guvernul va merge la Curtea Constituțională și va reclama faptul că Iohannis a refuzat de două ori miniștrii, ceea ce ar fi considerat ilegal.

Citește și: SURSE Aripa Tăriceanu joacă la rupere: Elefantul din cameră nu e Ponta!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.