Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL a pus în aplicare Planul B: semnal pentru DNA

sah

Liberalii și-au trasat un cod de etică care le scoate din cursă unii dintre cei mai importanți primari, care au probleme cu legea și au bătătorit drumurile pe la DNA.

Unul dintre aceste cazuri este și George Scripcaru, primarul Brașovului. Acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, Scripcare nu a trecut de codul de integritate din PNL, astfel că a fost nevoit să își depună candidatura din postura de independent.

Citește și: Sebastian Ghiță detonează BOMBA, după dezvăluirile lui Victor Ponta

Mișcarea nu a surprins pe nimeni din PNL, pentru că liberalii aveau pregătit un plan B pentru astfel de situații. Pentru primarii liberali cu mari șanse de a câștiga alegerile, liderii PNL vor ”ignora” codul de etică și îi vor sprijini în candidatură.

Surse politice din mediul local ne-au explicat că la Brașov PNL a pus batista pe țambal. Astfel, George Scripcaru va avea la dispoziție tot aparatul de partid, care îi va susține candidatura independentă, în timp ce candidatul PNL se pregătește să facă figurație.

Citește și: SURSE: Cine este ofițerul acoperit din conducerea PSD

”Nici dacă voiau să nu-l susțină pe Scripcaru nu se putea. El are toată rețeaua de partid încă de pe vremea PDL, sunt oamenii lui. Nu aveau cum să impună oamenilor să lucreze pentru partid, din moment ce candidează Scripcaru”, ne-au explicat sursele noastre.

Liberalii au sperat până în ultimul moment că George Scripcaru nu va candida, însă pentru că acesta a decis să intre în cursa electorală, se pune în mișcare planul B. PNL îl va susține acum, iar după alegerile parlamentare Scripcaru va reveni în partid.

Cazul-școală de la Brașov ar putea fi folosit de PNL și în alte orașe mari, unde primarii certați cu legea, care nu trec de codul de integritate, vor fi sprijiniți neoficial de partid. Un exemplu în acest sens ar putea fi Târgu Mureș, unde primarul Daniel Florea este într-o situație asemănătoare cu Scripcaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.