Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: PNL răspunde în forță Institutului Elie Wiesel

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL și pozițiile publice avute de acesta au stârnit reacții virulente din partea societății civile, dar cea mai puternică lovitură a venit din partea Institutului ”Elie Wiesel”.

”Persoana publică Marian Munteanu prezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și, respectiv, face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale. În acest sens, menționăm declarația de ieri, 13 aprilie, la un post de televiziune, prin care a deformat sensul și conținutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: 'Legea 217/2015 este o lege antisemită. Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toți suntem filosemiți pentru că suntem creștini'. Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decât să eludeze posibile evenimente sau stări emoționale generate de percepții socio-etnice negative sau de prejudecăți xenofobe, antisemite, rasiste”, se precizează pe site-ul Institutului "Elie Wiesel".

În urma acestui mesaj, surse din PNL ne-au precizat că Marian Munteanu și liderii partidului vor avea o reacție de forță și vor acționa în judecată Institutul ”Elie Wiesel”, pe motiv că acuzațiile aduse lui Munteanu sunt ”nefondate și lipsite de temei”. Ba mai mult, Marian Munteanu s-a arătat extrem de deranajat de faptul că a fost catalogat drept antisemit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.