Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Primele disensiuni majore între PSD și Klaus Iohannis

negocieri

Coabitarea dintre PSD și președintele Klaus Iohannis este încurcată de cei de la PNL. Prima temă unde apar diferențe majore între oamenii lui Victor Ponta și cei ai lui Klaus Iohannis este legată de revizuirea Constituției.

PSD și-a impus ca obiectiv politic finalizarea revizuirii Constituției și adoptarea acesteia printr-un referendum, în anul 2015. La nivel declarativ, liberalii și Klaus Iohannis susțin același lucru.

Coabitarea se împotmolește însă la detalii. Surse din PSD ne-au explicat că tema Constituției a fost abordată și la recentele consultări de la Cotroceni, iar Klaus Iohannis a trecut în tabăra liberalilor.

Mărul discordiei apare la doctrină: PSD și-ar dori o Constituție care să îi poarte amprenta, în timp ce PNL își dorește o Constituție cu puternice accente liberale.

Cei de la PSD susțin că liberalii încearcă să amâne revizuirea Constituției pentru anul 2016, atunci când speră că vor avea majoritate în Parlament și vor reuși să-și impună propria viziune. Din PNL se confirmă varianta și există voci care înclină spre o amânare a revizuirii Constituției pentru anul 2016.

În actuala configurație politică, PSD și PNL se blochează reciproc pentru că, atât în Comisia de revizuire, cât și în plenul Parlamentului este nevoie de majoritate de două treimi pentru a trece Constituția.

Momentan, Comisia de revizuire a Constituției este blocată. Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL trebuie să-și înlocuiască o serie de membri, iar pentru asta trebuie convocat un plen comun. Conform surselor noastre, PSD va forța un plen comun pe Constituție săptămâna viitoare, dar trebuie să ajungă la un acord cu liberalii, pentru ca aceștia să-și pună pe hârtie noile propuneri de membri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.