Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Procurorii pun SECHESTRU pe averea lui Vasile Blaga: Liderul PNL e la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Fostul lider liberal Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Ploieşti, s-a prezentat marţi după amiază la sediul parchetului, surse apropiate anchetei spunând că acesta a venit pentru a i se comunica măsura instituirii sechestrului asigurător. 700.000 de euro este suma pentru care procurorii pun sechestru.

La intrarea în sediul DNA, Blaga a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că nu ştie pentru ce a fost chemat. Surse apropiate anchetei au declarat că procurorii anticorupţie îi vor comunica acestuia instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unor bunuri care-i aparţin.

Săptămâna trecută procurorii DNA Ploieşti au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, urmărit penal în acelaşi dosar.

Procurorii DNA spun că Blaga ar fi primit în mod repetat în perioada 2011-2012, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, iar de la Gheorghe Ştefan, suma de 500.000 de euro, bani despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

ULTIMĂ ORĂ - MAE, precizări despre românul răpit în Burkina Faso

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

"Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană", a precizat DNA.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.