Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Procurorul Codruț Olaru, ales vicepreședinte al CSM fără niciun vot al procurorilor: biografia NEROMANȚATĂ

Procurorul Codruţ Olaru a fost ales, vineri, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Conform surselor din interiorul CSM, Codruț Olaru a fost ales fără niciun vot al procurorilor din CSM, asta în ciuda faptului că el face parte din Consiliu din partea procurorilor. 

"În urma deliberării şi numărării voturilor referitor la candidatura depusă de domnul procuror Codruţ Olaru, rezultatul este: 10 - DA, 9 - NU. Deci vicepreşedinte pentru 2018 - domnul procuror Olaru. Felicitări", a anunţat Mariana Ghena, cea care a deţinut funcţia de preşedinte CSM în anul 2017. 

Procurorul Codruţ Olaru este membru CSM din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului. Codruţ Olaru a mai ocupat funcţia de procuror-şef DIICOT şi pe cea de procuror general adjunct al PÎCCJ.

Activarea ca general al Armatei a lui Codruţ Olaru, fost adjunct al procurorului general, acum la secţia Parchetelor Militare, scoate la iveală o parte mai puţin cunoscută, şi deopotrivă, controversată a carierei sale: două grade militare obţinute în câteva luni, în 2011, la propunerea lui Gabriel Oprea, unul retras câteva luni mai târziu, în 2012, de Corneliu Dobriţoiu, şi redat, în 2013, de Mircea Duşa.

Avansările procurorului au fost justificate, în 2011, de MapN  ca fiind făcute „în mod excepţional”, situaţie răsturnată un an mai târziu când o comisie de analiză a Armatei „nu a putut desluşi dacă gradul de colonel a fost acordat în baza legii şi a nevoilor ministrului”, explică acum fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu. După plecarea acestuia însă, succesorul său, Mircea Duşa,  pare că a desluşit, dându-i înapoi lui Olaru gradul de colonel, ulterior fiind avansat general de Traian Basescu.

Întreaga poveste a avansării lui Codruţ Olaru a intrat în atenţia publică după ce, recent, pe 17 mai 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare în activitate a lui Codruţ Olaru,  general de brigadă cu o stea, în rezervă,  în Ministerul Apărării Naţionale. Simultan cu această trecere în activitate a lui  Olaru, în vârstă de doar 43 de ani, a avut loc şi numirea sa în funcţia de procuror militar la secţia parchetelor militare de la Parchetul General.

Într-un singur an, în 2011, procurorul Codruţ Olaru primeşte succesiv gradele de locotenent-colonel şi colonel, deşi era ofiţer în rezervă

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.