Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Protocolul Coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR-GPMN. Ciucă va fi premier până pe 25 mai 2023

romaniajournal.ro
Guvern

ȘTIRIPESURSE.RO vă prezintă draftul Acordului politic de constituire a Coaliției PSD-PNL-UDMR-GPMN, document care urmează să fie finalizat în următoarele zile și semnat de liderii formațiunilor participante - Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian:

1. Protocolul este valabil pe durata mandatului parlamentar 2021-2024.

2. Nicolae Ciucă va avea mandat de premier până pe data de 25 mai 2023. Următorul premier, prin rotație, de la PSD, va avea mandat până la alegerile generale din 2024.

3. La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii titulari de portofolii: vicepremierul, ministrul Transporturilor, ministrul Finanțelor publice și coordonatorul Secretariatului General al Guvernului.

4. Deciziile Coaliției se iau prin consens .

5. Revocarea miniștrilor și a tuturor persoanelor susținute în funcții publice de către Coaliție poate avea loc doar „după consultarea formațiunii politice care a făcut propunerea”.

6. Coordonarea activității Coaliției la nivel guvernamental se îndeplinește de către prim-ministru și viceprim-miniștrii, care vor avea calitatea de avizatori pentru proiectele de acte normative, conform atribuțiilor delegate convenite. Agenda de lucru a ședințelor de guvern, stabilirea și prioritizarea politicilor publice guvernamentale vor fi decise de către prim-ministru, prin consultare cu viceprim-miniștrii, în întâlnirea lor săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de către Secretariatul General al Guvernului.

7. Medierea eventualelor dezacorduri de natură parlamentară, precum și dezbaterea unor puncte de vedere divergente asupra implementării programului de guvernare sau susținerea unor inițiative legislative se face în ședințele de Coaliție.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.